Moc smakowitości na ostrowieckim Rynku. Wśród nowości wenezuelskie arepy, a w niedzielę śląski obiad

Weekend w Ostrowcu Świętokrzyskim ubiega pod znakiem kolejnej odsłony Street Food Polska Festival. Po raz kolejny impreza cieszy się dużym zainteresowaniem.

– Początek sezonu na food trucki wygląda super, bowiem widać, że ludzie są spragnieni tego, żeby wyjść, zjeść, ale chyba, przede wszystkim, aby posiedzieć z innymi ludźmi- mówi Michał Skoczek, szef Street Food Polska. Pierwsze zloty, jakie już zorganizowaliśmy przyciągały przysłowiowe dzikie tłumy.

Na ostrowieckim Rynku zaparkowały następujące food trucki: Złote Paluchy Churros, Centralne Biuro Smaku (śląsko-azjatycki Fusion), Jiao Zi (azjatyckie pierożki na parze), Szaszłykarnia.pl (szaszłyki i kiełbasa regionalna z ognia), Hindus Indian Food, Słodki Smak Azji, Syta Kura, Pichcibryka (kanapki, wraży z szarpanym mięsem), American Food Truck, Compadre – tex-mex, Restauracja Primo Pizza, Casa de Arepa (arepy), Stekken (kanapki), Owoczek, Flammaster (alzackie podpłomyki), Zapieckowóz, Król Frytek, Hot Dogarnia oraz Ale Micha (poutine, cheesesteak).

– Mogę polecić każdego tracka, który z nami jeździ, bo to są ludzie, którzy jeżdżą z nami od lat i trzymają poziom- dodaje Michał Skoczek. Ktokolwiek przyjdzie na ostrowiecki Rynek, znajdzie coś dla siebie, bo mamy i dania lunchowe, kuchnię azjatycką, tex-mex, burgery, czy zapiekanki, hot- dogi, zapiekanki, owoce w czekoladzie. Nowością są wenezuelskie arepy.

W sobotę i niedzielę organizatorzy zapraszają na ostrowiecki Rynek od godz.11 do godz.21. Zachęcają też do śledzenia facebookowego fanpega, gdzie na bieżąco pojawiają się zapowiedzi nowości. My zdradzimy, że np. w niedzielę Centralne Biuro Smaku od godz.13 zaprasza na…tradycyjny śląski obiad w mocno limiotowanej edycji.     

Street Food Festival Polska odbywa się w Ostrowcu Świętokrzyskim pod patronatem Gazety Ostrowieckiej.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *