Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenie bakterii Salmonella Enteritidis w jajach spożywczych.?php>
Chodzi tym razem o ?Jaja z chowu klatkowego kl. wag. M?, którego kod identyfikacyjny umieszczony na skorupce jaj: 3PL26111314, zaś producentem było gospodarstwo z gminy Pawłów. Termin przydatności do spożycia: 23.07.2018 oraz 24.07.2018 Producent rozpoczął procedurę wycofywania jaj, które zostaną przekazane do utylizacji. Proces ten jest nadzorowany przez organy Inspekcji Weterynaryjnej oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Jak ostrzega Główny Inspektor Sanitarny: ?Nie należy spożywać jaj o numerach partii wskazanych w komunikacie, w szczególności na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia?.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz