Zamknij

Uwaga! Bakterie Salmonella w jajach spożywczych

06:37, 17.07.2018 Paweł Słowiński
Skomentuj

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenie bakterii Salmonella Enteritidis w jajach spożywczych.

Chodzi tym razem o ?Jaja z chowu klatkowego kl. wag. M?, którego kod identyfikacyjny umieszczony na skorupce jaj: 3PL26111314, zaś producentem było gospodarstwo z gminy Pawłów. Termin przydatności do spożycia: 23.07.2018 oraz 24.07.2018 Producent rozpoczął procedurę wycofywania jaj, które zostaną przekazane do utylizacji. Proces ten jest nadzorowany przez organy Inspekcji Weterynaryjnej oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Jak ostrzega Główny Inspektor Sanitarny: ?Nie należy spożywać jaj o numerach partii wskazanych w komunikacie, w szczególności na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia?.

(Paweł Słowiński)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%