Zamknij

Sebastian Włoskiewicz nowym zawodnikiem KSZO Odlewni Ostrowiec Świętokrzyski

13:28, 02.08.2018 Dariusz Kisiel Aktualizacja: 13:35, 02.08.2018
Skomentuj

Sebastian Włoskiewicz, który w ubiegłym sezonie występował w ekipie Uniwersytetu Radom, został nowym zawodnikiem KSZO Odlewni Ostrowiec Świętokrzyski.

Sebastian ma 21 lat. Występuje na pozycji lewego rozgrywającego. Sezon 2017/2018 miał niezwykle udany. W 26 spotkaniach zdobył 108 bramek.

Szczypiorniści KSZO rozpoczynają przygotowania do sezonu 13 sierpnia.

W tym tygodniu sternicy naszego klubu zajęci są podpisywaniem umów z zawodnikami, którzy pozostają w KSZO. Są to: Michał Piątkowski, Bartosz Sienniek, Maciej Jeżyna, Kacper Grabowski, Kacper Granat, Grzegorz Hubka, Maciej Cukierski, Filip Chmielewski, Damian Falasa, Sebastian Pawlik, Łukasz Telka, Bartosz Kogutowicz. Decyzji o pozostaniu w KSZO nie podjął jeszcze Kamil Kieloch.  Wszystko wskazuje na to, że do tego grona dołączonych zostanie 2-3 zawodników z drużyny juniorów młodszych.

Przypomnijmy, że pierwszoligową drużynę piłki ręcznej KSZO zasili nasz wychowanek Sebastian Pawlik, który wraca do klubu po okresie gry w juniorskich drużynach VIVE Kielce. Z zespołem pożegnali się Grzegorz Sobut, który podpisał kontrakt z Piotrkowianinem Piotrków Trybunalski i będzie występował w Superlidze. Do Piotrkowa wraca także z wypożyczenia Konrad Wędrak. Z KSZO do KSSPR Końskie przeniósł się nasz rozgrywający, Daniel Goliszewski.

(Dariusz Kisiel)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%