Zamknij

Michał Kępiński w "Pytaniu na Śniadanie"

. 19:50, 08.06.2025 Aktualizacja: 19:51, 08.06.2025
Skomentuj

Ostrowczanin Michał Kępiński, absolwent technikum w popularnym "Ekonomiku" i dietetyki na krakowskiej uczelni, wystąpi jutro, około 7.50 w emitowanym przez TVP 2 programie "Pytanie na Śniadanie". Będzie w nim opowiadał o fermentacji a głównie o przygotowaniu kombuchy w domowych warunkach. Kombucha, zwana często też cudem zdrowia i długowieczności, to probiotyczna, sfermentowana, zdrowa zielona herbata. Od stuleci była używana do odżywiania, wzmacniania funkcji immunologicznych. Działała też kojąco na organizm, przywracając mu równowagę.

Ostrowczanin jest ekspertem w dziedzinie kiszenia oraz fermentacji. Jest miłośnikiem idei Zero Waste oraz dzikich roślin jadalnych.

Michał pracuje w największym studio kulinarnym w Polsce - Cook Up, w którym prowadzi warsztaty kulinarne. Od wielu lat mieszka w Warszawie. Pracował w prestiżowych, stołecznych restauracjach, pełniąc w nich również funkcję szefa kuchni. Pracowałem także w dwóch znaczących na rynku światowym restauracjach, odznaczonych gwiazdkami Michelin. Odbył kulinarne przygody na Wyspach Owczych i w Danii.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(2)

makmak

1 0

Pasjonat i ekspert, wiedza i doświadczenie. Wspaniały człowiek i profesjonalista w dziedzinie kulinariów :)

08:14, 09.06.2025
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

tiktaktiktak

1 0

Właściwy człowiek na właściwym miejscu :)

06:20, 10.06.2025
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%