Ostrowczanin Michał Kępiński, absolwent technikum w popularnym "Ekonomiku" i dietetyki na krakowskiej uczelni, wystąpi jutro, około 7.50 w emitowanym przez TVP 2 programie "Pytanie na Śniadanie". Będzie w nim opowiadał o fermentacji a głównie o przygotowaniu kombuchy w domowych warunkach. Kombucha, zwana często też cudem zdrowia i długowieczności, to probiotyczna, sfermentowana, zdrowa zielona herbata. Od stuleci była używana do odżywiania, wzmacniania funkcji immunologicznych. Działała też kojąco na organizm, przywracając mu równowagę.
Ostrowczanin jest ekspertem w dziedzinie kiszenia oraz fermentacji. Jest miłośnikiem idei Zero Waste oraz dzikich roślin jadalnych.
Michał pracuje w największym studio kulinarnym w Polsce - Cook Up, w którym prowadzi warsztaty kulinarne. Od wielu lat mieszka w Warszawie. Pracował w prestiżowych, stołecznych restauracjach, pełniąc w nich również funkcję szefa kuchni. Pracowałem także w dwóch znaczących na rynku światowym restauracjach, odznaczonych gwiazdkami Michelin. Odbył kulinarne przygody na Wyspach Owczych i w Danii.
Wypadek na przejeździe dla rowerów
Proszę osobę poszkodowaną o kontakt 664694990
Dominikk
00:28, 2025-09-23
OMAR pochwali się inwestycją na targach w Kolonii
Wiesz czemu ktokolwiek tutaj cokolwiek robi? Bo wie, że znajdzie masę frajerów za najniższą - tak się utarło na tutejszym rynku pracy. Dlaczego niby nie postawił tej fabryczki u siebie w Kielcach? Bo podkieleckie wieśki już się nie palą do pracy za najniższą, ba Ukraińcy też zaczynają wybrzydzać.
z głupotą
16:42, 2025-09-22
OMAR pochwali się inwestycją na targach w Kolonii
Bardzo dobrze !! Niech w końcu zaczną do Ostrowca przybywać inwestorzy wszelkich branż produkcyjnych bo uzbrojonych terenów jest dużo,nie brakuje chętnych do podjęcia pracy a i miasto zyska pod każdym względem - może w końcu część absolwentów ostrowieckich szkół zostanie tu podejmując pracę na miejscu. Oby była to jaskółka lepszych przemian na miejscowym rynku pracy.
z nadzieją
11:05, 2025-09-22
Pacjenci blokują wizyty innym chorym
To przychodnie są źródłem problemu, bo za diabła nie idzie się dodzwonić, żeby zamówić wizytę. Nikt nie ma czasu ano ochoty wisieć kolejne pół dnia, żeby wizytę odwołać.
Pacjent.
16:29, 2025-09-20
1 0
Pasjonat i ekspert, wiedza i doświadczenie. Wspaniały człowiek i profesjonalista w dziedzinie kulinariów :)
1 0
Właściwy człowiek na właściwym miejscu :)
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz