Szczypiorniści rozpoczęli przygotowania do sezonu… na grillu! Jakub Bulski jedzie na mistrzostwa świata!

W wyjątkowy sposób szczypiorniści KSZO rozpoczęli przygotowania do sezonu. W niedzielę odbyli bowiem spotkanie organizacyjne i integracyjne, a jakże, w luźnej atmosferze, przy grillu. Z kolei w poniedziałek, nasi zawodnicy trenowali dwa razy – o godz. 10 i 18.

Podopieczni trenerów Mariusza Jurasika i Tomasza Radowieckiego treningi będą prowadzić na własnych obiektach, pracując nad wydolnością tlenową, wytrzymałością siłową i siłą. Będzie sporo zajęć w terenie, a także na siłowni i gabinecie odnowy biologicznej.
9 sierpnia odbędzie się pierwszy mecz sparingowy, w którym szczypiorniści KSZO podejmą Stal Mielec. Do rewanżu między zespołami dojdzie 23 sierpnia. 16 sierpnia w hali KSZO rozegrają sparing z drugoligową Padwą Zamość w składzie z byłymi naszymi graczami – Szymonem Fugielem i bramkarzem, Karolem Drabikiem. 18 i 19 sierpnia Wojownicy zagrają w turnieju w Końskich, a 25 sierpnia zmierzą się w Puławach z Azotami. 1 września w hali przy ul. Świętokrzyskiej odbędzie Turniej o Puchar Odlewni, do którego zaproszono pierwszoligowe ekipy Uniwersytetu Radom i SPR Tarnów. Przypomnijmy, że KSZO Odlewnia zainauguruje sezon 9 września  wyjazdowym meczem derbowym z KSSPR Końskie.

Jakub Bulski

Nasz nowy zawodnik, Jakub Bulski, otrzymał powołanie na kadry juniorów, która w dniach od 4 do 6 sierpnia najpierw odbędzie zgrupowanie szkoleniowe w Płocku, a w dniach od 6 do 20 sierpnia zagra w Tbilisi w mistrzostwach świata.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *