Celsy konferencja o jakości

Celsa Huta Ostrowiec zorganizowała kolejną konferencję naukową, która tym razem dotyczyła jakości, będącej kluczem do rozwoju produktów walcowanych.
Spotkanie łączące producentów, kontrahentów i świat nauki to następstwo coraz odważniejszego sięgania po środki na innowacyjność przez ostrowieckiego stalowego potentata.
-Ciągle musimy się doskonalić, bo z jednej strony pojawiają się nowe urządzenia, czy technologie, ale za wszystkim stoją ludzie – akcentował Mirosław Michałowski, dyrektor przemysłowy Zakładu Wyrobów Walcowanych Celsy. Prowadzimy ciągły benchmarking (działania porównawcze -przyp. red.), który daje nam odpowiedź, w którym miejscu jesteśmy wobec innych producentów z tego segmentu produktów.
Zdaniem szefa ZWW, gra o klienta jest bardzo ostra, bowiem struktura kosztów decyduje obecnie o tym, kto pozostanie na rynku.
-Skutecznie sięgamy po środki unijne, chociażby z programu Innostal – przyznaje dyrektor ZWW. Stawiamy obecnie np. na doskonalenie wsadu o wyższym poziomie jednorodności, przez co możemy stosować nowoczesne technologie kalibrowania walców przy produkcji kształtowników stopkowych.
Ostrowiecki producent stali za sprawą nowoczesnej walcowni może sobie pozwolić na wysokojakościowe, elastyczne walcowanie, które sprowadza się do szybkiej przebudowy linii walcowniczych pod odpowiedni portfel zamówień.
-Cieszy mnie to, że na nasze zaproszenie odpowiedzieli profesorowie z AGH, klienci, projektanci konstrukcji stalowych i żelbetonowych, a nawet nasza konkurencja, której się nie obawiamy, pokazując nasze osiągnięcia – mówi Mirosław Michałowski.
Zainteresowani wysłuchali kilku ciekawych odczytów, dotyczących m.in. optymalnego przygotowania wlewków do walcowania, trendów w budownictwie, a także dowiedzieli się czym jest technologia: spooler.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Celsy konferencja o jakości

  • 12 września 2017 at 08:16
    Permalink

    no a co z dojazdem po odbiór wyrobów,tzn. do bramy #3 ??

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *