Bartosz Klepacz w finałach Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży. Sprawozdanie związku zatwierdzone

W minioną sobotę w sali konferencyjnej ostrowieckiego MOSiR odbyło się walne zebranie członków Świętokrzyskiego Okręgowego Związku Bokserskiego. Prezes Łukasz Dybiec przedstawił na nim sprawozdanie finansowe związku, które zostało przyjęte przez zebranych. Przypomnijmy tylko, że w ŚOZB pracuje wielu ostrowczan. W składzie zarządu znajdują się: Łukasz Dybiec – prezes zarządu, Marcin Nowaczek – wiceprezes ds. marketingu, Roman Golek – wiceprezes ds. organizacyjnych, Łukasz Norowski – skarbnik, Karolina Nowak – sekretarz, Arkadiusz Binensztok – przewodniczący ds. sędziowskich, Daniel Adamiec – przewodniczący ds. marketingu, Marek Eugeniusz Cichoński – członek zarządu, Tomasz Adamski – członek zarządu. Komisję rewizyjną tworzą: Artur Gołuch – przewodniczący i Jan Domagała oraz Adrian Piwowrczyk –  członkowie.

Po udanych obradach w sali treningowej KSZO odbyły się walki eliminacyjne kadetów w województw świętokrzyskiego i lubelskiego do Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży. Mamy dla sympatyków boksu dobre wieści, bo awans do tych prestiżowych zawodów, jakby nie było mistrzostw Polski kadetów, zapewnił sobie nasz pięściarz, Bartosz Klepacz. W swojej walce pokonał on w III rundzie Mateusza Horodko z Hetmana Zamość.  Odbyło się także sporo walk sparingowych.

Supervisorem zawodów był Tadeusz Plisak, a delegatem technicznym Karolina Nowak. Walki sędziowali: Mirosław Augustyn, Małgorzata Dorobek, Artur Gołuch, Damian Kaszuba, Tomasz Majcher, Łukasz Norowski i Przemysław Szwagierczak.