Dziś naszym i marki Lubella ekspertem kulinarnym jest Michał Magiel Myszkiewicz, który radzi, jak przyrządzić pyszny, świąteczny mazurek i wiosenne tartaletki.
?php>Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami?php>
POTRZEBUJESZ:?php>
? mąka Lubella Puszysta Tortowa 500g?php>
? masło 250g?php>
? cukier puder 100g?php>
? cukier kryształ 100g?php>
? jajko 1 sztuka?php>
? żółtka 2 sztuki?php>
? sól szczypta?php>
? proszek do pieczenia szczypta?php>
? serek kremowy 500g?php>
? cukier waniliowy 1 opakowanie?php>
? śmietana 36% 150g?php>
? cukier 50g?php>
? skórka z cytryny i pomarańczy?php>
? mieszane bakalie 1 opakowanie ?php>
Czas przygotowania: 60 ? 90 minut?php>
DO DZIEŁA!?php>
1. Na pierwszy ogień??php>
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.?php>
2. W międzyczasie??php>
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.?php>
3. To już prawie meta!?php>
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.?php>
Brawo! Właśnie powstało wyjątkowe kulinarne dzieło! Możesz je podać na świąteczny stół.?php>
?php>
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami?php>
POTRZEBUJESZ:?php>
? mąka Lubella Puszysta Luksusowa 400g?php>
? masło 200g?php>
? jajko 1 sztuka?php>
? sól 15g?php>
? serek ricotta 200g (można zastąpić serkiem kremowym)?php>
? śmietana 36% 100g?php>
? chrzan Krakus 2 łyżki?php>
? sok z cytryny do smaku kilka kropli?php>
? sól i pieprz?php>
? rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek?php>
? koperek?php>
? wędzony łosoś w plastrach 200g?php>
? rzeżucha?php>
Czas przygotowania: 60 ?90 minut?php>
DO DZIEŁA!?php>
1. Na pierwszy ogień??php>
Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.?php>
Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor.?php>
2. W międzyczasie??php>
Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.?php>
3. To już prawie meta!?php>
Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.?php>
I gotowe! Życzymy smacznego Tobie i Twoim bliskim!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz