„Kuchenne rewolucje” w Ostrowcu Świętokrzyskim (zapowiedź, wideo)

Już w nadchodzący czwartek na antenie TVN zobaczymy „Kuchenne rewolucje” zarejestrowane w Ostrowcu Świętokrzyskim. Oto opis odcinka.

Na jednym z osiedli mieszkaniowych malowniczo położonego Ostrowca Świętokrzyskiego pani Ania otworzyła swoją kolejną jadłodajnię czyli „Bar na Stawkach”. Wcześniej przez 6 lat prowadziła bar z obiadami domowymi w jednej z galerii handlowych, więc, otwierając swój drugi bar postanowiła trzymać się już sprawdzonego przepisu na biznes. Dlatego „Bar na Stawkach” serwuje dania domowej kuchni polskiej, czyli żurek, rosół, pomidorową, gulasz, kopytka itp. Czyli znane wszystkim i lubiane potrawy, którejak już sprawdziła właścicielka przynoszą sukces. Personel w „Barze na Stawkach” też jest sprawdzony, bo kucharki i kelnerki pracowały u pani Ani jeszcze w poprzednim lokalu, ale kiedy okazało się, że „Bar na Stawkach” nie cieszy się powodzeniem i nie zarabia na swoje utrzymanie, pani Ania postanowiła jeszcze bardziej zaangażować się w pracę. Od pewnego czasu codziennie wstaje o 4 rano, żeby skoro świt być już w barze, sama zaczęła gotować, czego wcześniej nie robiła. Skrupulatnie pilnuje godzin pracy swoich pracownic oraz czystości, szczególnie na kuchni, która lśni wypucowana niczym laboratorium, co panią Anię akurat uszczęśliwia i sama szczerze to przyznaje. Niestety jej pracownice już tak zadowolone nie są, a pani Ania zauważyła, że ostatnio naprawdę zaczęły ignorować jej polecenia, dlatego oznajmiła im, że zacznie udzielać im nagan w formie pisemnej. Wszystkie wysiłki właścicielki „Baru na Stawkach” niestety nie poprawiły jednak sytuacji finansowej jadłodajni, bo klientów ceniących sobie jej dania nie przybyło. Za to pracownice uznały, że dłużej w takiej atmosferze pracować się nie da, a wszelkie starania ich lubianej (do niedawna) szefowej przynoszą więcej szkody, niż pożytku, więc wezwały na pomoc Magdę Gessler.
Emisja TVN czwartek 27.04 br. godz.21.30, powtórka sobota, 29.04 br. godz. 17.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “„Kuchenne rewolucje” w Ostrowcu Świętokrzyskim (zapowiedź, wideo)

  • 24 kwietnia 2017 at 08:53
    Permalink

    Szkoda.Wielka szkoda tak wielkich starań i poświęceń pani Ani. Żal ogarnia gdy tak wielkie zaangażowanie właścicielki jest niedoceniane przez klientów baru.A tak właściwie to chodzi o to że do takich barów w Ostrowcu przychodzi bardzo mało ludzi.Dlaczego ? Prozaiczna odpowiedź – mieszkańcy miasta i okolic są zbyt mało zamożni żeby jadać “na mieście”. Młodzież zdecydowanie bardziej wybiera znane światowe sieci gastronomiczne albo głośne pizzerie. A autentycznych miłośników prawdziwej dobrej kuchni stać na takie jedzenie raz,może dwa razy w miesiącu. Jak wiec ten interes ma być dochodowy ?

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *