Ostrowiecka młoda firma Propss Corp. z prestiżową nagrodą (zdjęcia)

Podczas Gali XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu, która odbyła się 6 listopada w warszawskim hotelu Sheraton, ostrowiecka młoda i innowacyjna firma – start up PROPSS CORP. została nagrodzona tytułem Food & Retail Start-up Star 2019.
Wyróżnienie to przyznawane jest w ramach trójetapowego konkursu, podczas którego oceniany jest przyjęty model biznesowy, jakość produkowanego asortymentu, jak również prezentacja firmy podczas wystąpienia przed jury.
– Po raz trzeci w historii naszych spotkań postanowiliśmy także wyróżnić najlepsze młode firmy, stawiające dopiero pierwsze kroki w biznesie. Tytułami Food & Retail Start-up Star nagradzamy start-upy: ich entuzjazm, nowatorskie projekty, zarówno te spożywcze, jak i wdrożenia dedykowane firmom handlowym – mówiła Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl i magazynu Rynek Spożywczy.


W konkursie tym nagrodę w kategorii Żywność i napoje otrzymała firma PROPSS CORP. za innowacyjne napoje PROPSS, których głównym składnikiem jest ekstrakt propolisu.
– Obecnie produkujemy już dwa smaki PROPSS’a – Węglową Colę oraz Szafran– wyjaśnia Mateusz Ciepliński, Prezes Zarządu spółki PROPSS CORP. – Każdy z naszych napojów ma swoją konkretną funkcję. Węglowa Cola oprócz propolisu zawiera węgiel aktywowany, który dzięki swoim właściwościom nie tylko oczyszcza organizm z toksyn, ale również wybiela zęby. Drugi z naszych napojów PROPSS składa się z kolei z ekstraktu szafranu pomagającemu w zwalczaniu stanów depresyjnych oraz męczennicy cielistej, ułatwiającej zdrowy sen. Nasze napoje charakteryzują się niską zawartością cukru, a ich słodycz uzyskiwana jest z naturalnych glikozydów pochodzenia roślinnego.


W przygotowaniu są już kolejne wersje, a cała linia produktowa PROPSS będzie liczyła aż 6 rodzajów napojów, różniących się od siebie funkcją, niespotykanym smakiem, kolorem oraz zapachem.
– Podczas prac nad naszą Węglową Colą wykonaliśmy ponad 370 prób, aby uzyskać niepowtarzalny smak i zapach produktu najwyższej klasy. Udało się to przede wszystkim dzięki olbrzymiej wytrwałości, a także nieocenionej pomocy wielu przyjaciół. W prace nad smakami PROPSS’a zaangażowali się najwięksi kreatorzy smaku w Europie – dodaje Ciepliński.
Podczas uroczystości wręczania nagród, ostrowiecka spółka PROPSS znalazła się na scenie w znamienitym gronie laureatów, bo wyróżnienia w swoich kategoriach otrzymały również Ustronianka, Grupa Polmlek, Super- Drob oraz Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu. Po gali spółka otrzymała gratulacje od wielu osobistości, m. in. od Ewy Chodakowskiej, znanej trenerki fitness.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *