Zakład Piekarniczy "OMAR" Paweł Okólski, który uruchamia w Ostrowcu Świętokrzyskim przy ulicy Bałtowskiej swoją nowoczesną, spożywczą wytwórnię rozpoczął już montaże technologiczne.
::addons{"type":"only-with-us", "color":"white"}
- Prace rozpoczęły serwisy producentów zbiorników na mąkę, fermentatorów, linii transportującej, garowni i pieca tunelowego kamiennego oraz systemu mrożenia i studzenia. To dopiero początek, a już robi niemałe wrażenie!- czytamy w social mediach firmy „OMAR”.
Montaż maszyn i linii technologicznych jest możliwy dzięki temu, że hala produkcyjna została już odpowiednio przygotowana. W ostatnich dniach zakończono prace związane w budową stolarki drzwiowej zewnętrznej oraz bram zewnętrznych, układaniem posadzki z płytek metodą wibroprasowaną, czy montażu szeregu instalacji niezbędnych do funkcjonowania hali: instalacji wodno-kanalizacyjnej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji tryskaczowej, instalacji sieci internetowej.
- Prace jednocześnie trwają na hali technicznej słyszymy. Tam również zamontowano bramy zarówno wewnątrz, jak i te zewnętrzne. Jedną z ważniejszych kwestii jest postępujące zaawansowanie prac dotyczące instalacji mroźniczo-chłodniczej. Już trwają prace mające na celu połączenie instalacji między maszynownią a halą produkcyjną. Na części technicznej nadal postępują prace związane z instalacją oświetlenia, okablowania elektrycznego czy systemu sygnalizacji pożaru. W wypadku mroźni i chłodni stopniowo trwają prace, związane z domknięciem brył tych przestrzeni, wykończeniem dachu i położeniem instalacji tryskaczowych. Budynek biurowy już posiada wstawione okna. Powstają instalacje elektryczne oraz wodno-kanalizacyjne oraz prowadzone są prace związane z tzw. lekką zabudową. Stoi też portiernia w stanie surowym, już wyposażona w okna.
Przypominamy, że realizacja nowoczesnego zakładu w Ostrowcu Świętokrzyskim jest dofinansowana przez Unię Europejską poprzez Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki w ramach zadania „Wdrożenie innowacyjnej gamy suplementowanego pieczywa o udoskonalonych parametrach żywieniowych i przedłużonej trwałości” . Jak czytamy na www.mapadotacji.pl unijna dotacja z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego to 74 097 072,27 zł.
Chętny do pracy 10:35, 05.11.2025
A kiedy można składać CV?
MRM Ostrowca rozpoczęła II kadencję
A teraz dzieciaki to latorośle obecnych WŁODARZY? Widze ze dalej w tej dziurze trwa przekazywanie władzy od komuchow i ARBUZÓW z ZSL z pokolenia na pokolenie. I tak działa system. Zeby coś załatwić w tej metropolii trzeba mieć znajomego gdzieś
PUSTY DZBAN
06:06, 2025-12-12
Tomasz Boroński nowym dyrektorem szpitala
Czy osoba z taką przeszłością zawodową w tylu różnych szpitalach gwarantuje profesjonalizm i zaufanie w naszym szpitalu ? Mam wątpliwości.
???
12:54, 2025-12-11
Wpisu nie będzie, będzie wizja
Wizja jest to, aby rozebrac ta rudere uruchomic biznes, zatrudnic za min i cwaniak bedzie zarabial miliony. Taka jest wizja tego miejsca.
Ostrowczanin
16:43, 2025-12-09
Wpisu nie będzie, będzie wizja
To jest teraz czas dla pseudo parlamentarzystow z Ostrowca, aby zrobili wszystko, aby pseudo biznesmeni w Ostrowcu nie skupowali charakterystycznych obiektow tego miasta , a potem rownali je z ziemia , a pozniej na tej ziemi zarabiali miliony dla siebie.
Ostrowczanin
15:58, 2025-12-09