Zakład Piekarniczy „OMAR”, który buduje nowoczesną piekarnię przy ulicy Bałtowskiej w Ostrowcu Świętokrzyskim rozpoczyna proces rekrutacji załogi. Coraz bardziej imponująco z tygodnia na tydzień wygląda też konstrukcja powstająca na placu budowy.
- Prace na budowie przebiegają zgodnie z harmonogramem, na tą chwilę nie notujemy żadnych opóźnień- słyszymy w kieleckiej centrali firmy „OMAR”. Na większości powierzchni przeznaczonych pod zabudowę poprowadzono kanalizację i wylano chudziaka. Na obszarze hali produkcyjnej zakończono stawianie słupów konstrukcyjnych, a w najbliższym czasie rozpocznie się tam tworzenie więźby dachowej oraz stawianie słupów konstrukcyjnych w części magazynowo-technicznej.
- Od środka nasz zakład wygląd raczej, jak nowoczesna technologicznie fabryka niż osiedlowy zakład rzemieślniczy- mówił nam w wywiadzie przed kilkoma tygodniami Paweł Okólski, właściciel kieleckiej firmy Zakład Piekarniczy „OMAR”. Taki zakład posiadać będzie zaawansowane technologicznie linie, które pozwalają na produkcję tysięcy sztuk produktu na godzinę. Nie oznacza to absolutnie utracenia jakichkolwiek wartości w pieczywie. Wręcz przeciwnie. Nasze pieczywo charakteryzuje się tzw. „czystą etykietą”, czyli do jego produkcji używa się jedynie prostych i niezbędnych składników, a wiele produktów wytwarzane jest na naturalnym zakwasie, który powstaje na terenie zakładu właśnie dzięki możliwościom przestrzennym i technologiom prowadzenia wielogodzinnej fermentacji. Taki stan rzeczy pozwala nam na wytwarzanie najwyższej jakości produktów, ale w ilościach nieosiągalnych dla małych zakładów.
Co najbardziej zainteresuje naszych czytelników „OMAR” ruszył z rekrutacją na najbardziej kluczowe dla inwestycji stanowiska.
- W pierwszej kolejności rozpoczynamy poszukiwania kierownika kontroli jakości, kierownika produkcji, brygadzistów produkcji (kierowników zmiany), sporej grupy operatorów maszyn- mówi Katarzyna Czarnota, specjalista ds. organizacji i zarządzania z Zakładu Piekarniczego "OMAR" Paweł Okólski. Dodatkowo będziemy poszukiwać kierowników zmiany utrzymania ruchu oraz techników utrzymania ruchu. Zainteresowanych zapraszam do składania aplikacji na adres [email protected] wraz z dopiskiem, na które stanowisko składana jest aplikacja.
Wszelkie ogłoszenia są już dostępne stronie www.omar.com.pl
Michał Kępiński w "Pytaniu na Śniadanie"
Właściwy człowiek na właściwym miejscu :)
tiktak
06:20, 2025-06-10
Okolicznościowe medale na Dzień Hutnika 2025
Przykro.Przykro że całkowicie zapomniano o jeszcze żyjących byłych pracownikach Huty Ostrowiec dzięki którym ten zakład bardzo dobrze funkcjonował , zwłaszcza gdy dzięki nim,nasza huta stała się najnowocześniejszym zakładem produkującym wyroby kute i walcowane - Oni jeszcze żyją i z pewnością czytają w mediach o zakładzie który współtworzyli ; co teraz czują ??
emeryt HN,HO i Celsy
11:15, 2025-06-09
Michał Kępiński w "Pytaniu na Śniadanie"
Pasjonat i ekspert, wiedza i doświadczenie. Wspaniały człowiek i profesjonalista w dziedzinie kulinariów :)
mak
08:14, 2025-06-09
BWA Ostrowiec Świętokrzyski w BWA Europa
A pro po warsztatów dla dorosłych. Po zwiedzaniu zamku i poczytaniu przy tym o dawnych obyczajach, rycerskości i pojedynkach honorowych funkcjonujących jeszcze dość długo nawet mimo w końcu zakazaniu tego, do całkiem nie tak odległych w czasie obyczajów szlacheckich, bo jeszcze przed drugą światową zdarzających się. Po wojnie zanikły całkowicie. Dzisiaj widzimy to inaczej. O zupełnie inaczej. Uswiadomiła mi to... Koleżanka, również uczestniczka tej wycieczki, podeszła do mnie i zarządała satysfakcji. Cóż miałem czynić, zgodnie z obyczajem powiedziałem wybierz czas i miejsce.
Punkt widzenia
03:21, 2025-06-09
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz