Zostało mało czasu!
0
0
dni
0
0
godzin
0
0
minut
0
0
sekund
Spraw bliskim radość
zanim będzie za późno!
Kup prezent
Zamknij

Dodaj komentarz

Piwo z ostrowieckiego browaru nagrodzone

Paweł Słowiński Paweł Słowiński 13:53, 08.10.2025 Aktualizacja: 14:24, 27.10.2025
Skomentuj

Piwo z ostrowieckiego „Browaru Bez Kultury” zostało docenione podczas „Chmielaków Krasnostawskich”. To największy i najstarszy w Polsce festiwal piwny, który od lat przyciąga tysiące uczestników i jest ważnym wydarzeniem kulturalnym.  Ostrowieckie piwo APA zajęło drugie miejsce w kategorii piwa w stylu American Pale Ale.

- Na ten konkurs zgłosiliśmy cztery nasze piwa, ale to APA zdobyła uznanie- mówi Marcin Raczyński, właściciel „Browaru Bez Kultury”. Tym bardziej nas cieszy, że jest to konkurs konsumencki, a więc to uczestnicy wydarzenia testują piwo, a na podstawie ich ocen,  potem są przyznawane nagrody.

Jak przyznaje Marcin Raczyński to był pierwszy konkurs, w którego szranki stanęło piwo z ostrowieckiego browaru.

- Nasze receptury mamy opracowane przez zaprzyjaźnionych piwowarów plus naszego piwowara. Opracowaliśmy charakter piwa, który by nam pasował. Przyznam, że zarówno ja, ale również mój tata jesteśmy bardziej smakoszami piwa niż dużymi znawcami- słyszymy. Pierwsze warzenie piwa w ostrowieckim „Browarze Bez Kultury” odbyło się w 2024, ale dla klientów został on otwarty przed kilkoma miesiącami. Od tej pory ostrowiecki browar, ale też i restauracja znalazła grono odbiorców.

Jak akcentują właściciele „Browaru Bez Kultury” jest nie tylko browar rzemieślniczy, a i restauracja i na tym chcą opierać swoje kolejne przedsięwzięcia.

- Mamy bardzo szerokie plany odnośnie tego miejsca, bowiem mamy świadomość, że w niektórych kwestiach dopiero raczkujemy- słyszymy. Mamy kilka propozycji w planach, których w Ostrowcu Świętokrzyskim jeszcze nie ma. Stawiamy oczywiście na jak najwyższą jakość.

Bez względu największą atrakcją industrialnego wnętrza „Browaru Bez Kultury” jest możliwość podejrzenia zbiorników i kadzi, gdzie powstaje  piwo.

- To są nasze warzelnie, których wybicie sięga 1200 litrów- mówi nam właściciel „Browaru Bez Kultury”. Piwa produkujemy wymiennie i na pewno nie zamykamy się, aby wachlarz oferowanych przez nas piw poszerzać.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%