Ostrowiecka pizzeria sieci Da Grasso obchodziła w miniony piątek swoje osiemnaste urodziny. Nie obyło się bez odśpiewania ?stu lat!?, skosztowania przepysznych urodzinowych tortów oraz całej masy serwowanych dań na co dzień z menu, na czele z doskonałą pizzą.
?php>Na łamach ?Gazety Ostrowieckiej?, jako jedyni w 2004 roku odnotowaliśmy pojawienie się pizzerii Da Grasso, która wówczas chwaliła się największą ilością pizz, ich wielkością, ale także tym, że klienci mogą na własne oczy zobaczyć, jak powstają oferowane im specjały.
?php>- Otwierając się w Ostrowcu Świętokrzyskim jeszcze przy ulicy Żabiej byliśmy trzydziestą trzecim lokalem sieci, których teraz w całym kraju jest ponad 180- mówi Tomasz Smela, szef ostrowieckiej pizzerii Da Grasso. Kiedy się tu pojawiliśmy jako jedyni zaproponowaliśmy rzeczywiście to, że klient może na własne oczy mógł zobaczyć, jak powstaje dla niego pizza. To sprawdza się do dziś, bo szczególnie najmłodsi bywalcy lubią podpatrzeć, jak pizzermani podrzucają ciasto i robią w procesie tworzenia robią najróżniejsze akrobacje.
?php>Marka Da Grasso to już nie tylko pizza, a całkiem różnorodna karta, w której menu są i sałatki, burgery, makarony, zupy, czy dania obiadowe.
?php>- Kiedy w lokalizacji przy ulicy Żabiej mieściło się tylko siedemnaście osób, a później przenieśliśmy się na ulicę Wardyńskiego, gdzie zaoferowaliśmy większą powierzchnię, natychmiast zrodziła się okazja do serwowania coraz większej ilości dań- przyznaje Tomasz Smela. Kiedyś królowała pizza z serem i pieczarkami, nikt chyba nie przypuszczał, że rukolę da się sprzedawać w ilościach, jak obecnie. Klient teraz przyzwyczaił się do innych produktów, ale to co jest ich wspólnym wyróżnikiem, muszą być jak najwyższej jakości. Do tego lubimy zaskakiwać. W jednym z naszych ostatnich sezonowych menu znalazł się np. burger z gruszką.
?php>Da Grasso w Ostrowcu Świętokrzyskim stara się wspierać także lokalne działania, a w szczególności sport.
?php>- Z piłką nożną jesteśmy już od kilku lat, od niedawna także z siatkówką. Wspieramy również pływanie, a także popularne w naszym mieście bieganie- przyznaje Tomasz Smela.
Szef ostrowieckiego Da Grasso przyznaje, że reaguje na wszelkie aktualne potrzeby stąd np. wsparcie dla uchodźców z Ukrainy.
?php>Nam przy okazji osiemnastki Da Grasso nie pozostaje nic innego, jak życzyć samych sukcesów w dorosłym życiu.
?php>Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Rozpoczął się czas letnich festiwali w powiecie.
Brak istotnej informacji. Wstęp wolny?
Iga
17:39, 2025-07-04
Celsa: Czy wraca widmo sprzedaży huty w Ostrowcu?
widać że nie jesteś pracownikiem tego zakładu skoro tak lekko piszesz (Jeśli chcą sprzedać to niech to zrobią) - tu chodzi o największy zakład pracy w mieście którego pracownicy utrzymują tysiące mieszkańców Ostrowca , nie czujesz tego ?? a co do ciężkich warunków pracy w hucie , bywało dużo trudniej i za niewielkie wynagrodzenie + strach że z dnia na dzień pójdzie się na bruk za bramę huty ; zanim coś napiszesz to 100 razy pomyśl...
W.S.
07:45, 2025-07-03
Zmiana na stanowisku Prezesa ZUP w Ostrowcu
Szanowna rado nadzorcza nie jesteście biurem podróży, powinniście jakoś wyglądać. Rozwój usług funeralnych - spoko. Utrzymanie terenów cmentarzy - spoko. Ale wdrażanie rozwiązań podnoszących jakość obsługi mieszkańców cmentarzy to naprawde muszę zobaczyć.
Nowy wymiar...jednak
03:27, 2025-07-03
Celsa: Czy wraca widmo sprzedaży huty w Ostrowcu?
Wiedzą jak uciszyć ludzi. Może zafundują nam kolejną obniżkę płac?? a później wróci wszystko do normy. Jeśli chcą sprzedać to niech to zrobią. Ludzie są już zmęczeni brakiem odpowiednich podwyżek w stosunku do bardzo ciężkich warunków pracy.
Hutnik
10:02, 2025-07-02
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz