Zamknij

„OMAR” rozpoczął montaż technologiczny

Paweł Słowiński Paweł Słowiński 12:44, 03.11.2025 Aktualizacja: 12:55, 03.11.2025
1 fot.Tomasz Barski fot.Tomasz Barski

Zakład Piekarniczy "OMAR" Paweł Okólski, który uruchamia w Ostrowcu Świętokrzyskim przy ulicy Bałtowskiej  swoją nowoczesną, spożywczą wytwórnię rozpoczął już montaże technologiczne.

::addons{"type":"only-with-us", "color":"white"}

- Prace rozpoczęły serwisy producentów zbiorników na mąkę, fermentatorów, linii transportującej, garowni i pieca tunelowego kamiennego oraz systemu mrożenia i studzenia. To dopiero początek, a już robi niemałe wrażenie!- czytamy w social mediach firmy „OMAR”.

Montaż maszyn i linii technologicznych jest możliwy dzięki temu, że hala produkcyjna została już odpowiednio przygotowana. W ostatnich dniach zakończono prace związane w budową stolarki drzwiowej zewnętrznej oraz bram zewnętrznych, układaniem posadzki z płytek metodą wibroprasowaną, czy montażu szeregu instalacji niezbędnych do funkcjonowania hali: instalacji wodno-kanalizacyjnej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji tryskaczowej, instalacji sieci internetowej.

- Prace jednocześnie trwają na hali technicznej słyszymy. Tam również zamontowano bramy zarówno wewnątrz, jak i te zewnętrzne. Jedną z ważniejszych kwestii jest postępujące zaawansowanie prac dotyczące instalacji mroźniczo-chłodniczej. Już trwają prace mające na celu połączenie instalacji między maszynownią a halą produkcyjną. Na części technicznej nadal postępują prace związane z instalacją oświetlenia, okablowania elektrycznego czy systemu sygnalizacji pożaru. W wypadku mroźni i chłodni stopniowo trwają prace, związane z domknięciem brył tych przestrzeni, wykończeniem dachu i położeniem instalacji tryskaczowych. Budynek biurowy już posiada wstawione okna. Powstają instalacje elektryczne oraz wodno-kanalizacyjne oraz prowadzone są prace związane z tzw. lekką zabudową. Stoi też portiernia w stanie surowym, już wyposażona w okna.

Przypominamy, że realizacja nowoczesnego zakładu w Ostrowcu Świętokrzyskim jest dofinansowana przez Unię Europejską poprzez Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki w ramach zadania „Wdrożenie innowacyjnej gamy suplementowanego pieczywa o udoskonalonych parametrach żywieniowych i przedłużonej trwałości” . Jak czytamy na www.mapadotacji.pl unijna dotacja z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego to 74 097 072,27 zł.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (1)

Chętny do pracy Chętny do pracy

0 0

A kiedy można składać CV?

10:35, 05.11.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%