Zakład Piekarniczy "OMAR" Paweł Okólski, który uruchamia w Ostrowcu Świętokrzyskim przy ulicy Bałtowskiej swoją nowoczesną, spożywczą wytwórnię rozpoczął już montaże technologiczne.
::addons{"type":"only-with-us", "color":"white"}
- Prace rozpoczęły serwisy producentów zbiorników na mąkę, fermentatorów, linii transportującej, garowni i pieca tunelowego kamiennego oraz systemu mrożenia i studzenia. To dopiero początek, a już robi niemałe wrażenie!- czytamy w social mediach firmy „OMAR”.
Montaż maszyn i linii technologicznych jest możliwy dzięki temu, że hala produkcyjna została już odpowiednio przygotowana. W ostatnich dniach zakończono prace związane w budową stolarki drzwiowej zewnętrznej oraz bram zewnętrznych, układaniem posadzki z płytek metodą wibroprasowaną, czy montażu szeregu instalacji niezbędnych do funkcjonowania hali: instalacji wodno-kanalizacyjnej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji tryskaczowej, instalacji sieci internetowej.
- Prace jednocześnie trwają na hali technicznej słyszymy. Tam również zamontowano bramy zarówno wewnątrz, jak i te zewnętrzne. Jedną z ważniejszych kwestii jest postępujące zaawansowanie prac dotyczące instalacji mroźniczo-chłodniczej. Już trwają prace mające na celu połączenie instalacji między maszynownią a halą produkcyjną. Na części technicznej nadal postępują prace związane z instalacją oświetlenia, okablowania elektrycznego czy systemu sygnalizacji pożaru. W wypadku mroźni i chłodni stopniowo trwają prace, związane z domknięciem brył tych przestrzeni, wykończeniem dachu i położeniem instalacji tryskaczowych. Budynek biurowy już posiada wstawione okna. Powstają instalacje elektryczne oraz wodno-kanalizacyjne oraz prowadzone są prace związane z tzw. lekką zabudową. Stoi też portiernia w stanie surowym, już wyposażona w okna.
Przypominamy, że realizacja nowoczesnego zakładu w Ostrowcu Świętokrzyskim jest dofinansowana przez Unię Europejską poprzez Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki w ramach zadania „Wdrożenie innowacyjnej gamy suplementowanego pieczywa o udoskonalonych parametrach żywieniowych i przedłużonej trwałości” . Jak czytamy na www.mapadotacji.pl unijna dotacja z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego to 74 097 072,27 zł.
„OMAR” rozpoczął montaż technologiczny
A kiedy można składać CV?
Chętny do pracy
10:35, 2025-11-05
Co po dawnej bazie MZK?
Strzelam że DINO.🤣🤣 I to te KOSZERNE z Wilanowa.
PUSTY DZBAN
12:45, 2025-11-04
Są środki na bloki na ul. Hubalczyków!
Czy w Ostrowcu wystepuje zapotrzebowanie na tego typu nieruchomosci? W rok ubylo z O-ca 4tysiace ludzi 2023 - 63 932 20224 - 59 247 Oczywicie to nie pokrywa sie 1do1 ze spadkiem ilosci gospodarstw domowych, niemniej demografia wydaje sie byc bezlitosna. Stad tylko moje pytanie w zaden sposob nie hejtuje i nie neguje, zwyczajnie chce zrozumiec.
Czecho
09:25, 2025-11-04
Solidarni z mieszkańcami Madagaskaru
Z artykułu już wiem, że Madagaskar zmaga się "zbidą i ubóstwem", a fundacja zorganizowała pielgrzymkę dla osób "na Wodźkach inwalidzkich". Panie Wiesławie czytamy, co piszemy.
Ciekawy
13:15, 2025-11-03
0 0
A kiedy można składać CV?
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrowiecka.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz